| | Sitemap | EN | SQНовости
Известување

Почитувани, Државниот завод за индустриска сопственост почнувајќи од 1-ви Август, 2022 е спремен да прима документација на новата.. читај повеќе

Објавено на 29.07.2022
Состанок помеѓу претставници на ЕУИПО и националните заводи за интелектуална сопственост на земјите од Западен Балкан
Состанок помеѓу претставници на ЕУИПО и националните заводи за интелектуална сопственост на земјите од Западен Балкан

На 15.07.2022 година во Женева, на маргините на Генералното собрание на Светската организација за интелектуална сопственост, се .. читај повеќе

Објавено на 19.07.2022
Известување

  Почитувани, Државниот завод за индустриска сопственост поради преселба на новата локација на ул. Даме Груев 14, Катна.. читај повеќе

Објавено на 18.07.2022
Поднесување на меѓународниа пријави PCT преку ePCT

Ве информираме дека од 15.07.2022 може да се поднесуваат меѓународни пријави преку е-платформата ePCT со избирање на ДЗИС на Репуб.. читај повеќе

Објавено на 15.07.2022
Известување - преселување на нова локација

Почитувани Ве известуваме дека Државниот Завод за Индустриска Сопственост ќе има прекин на работа на 14.07.2022 година од 14:00-1.. читај повеќе

Објавено на 14.07.2022
Потпишан е Договорот за соработка помеѓу ЕПО и Државниот завод за индустриска сопственост за 2021-2023 година

На 28 јуни 2022 година во Минхен беше потпишан Договорот за соработка помеѓу директор на Државниот завод за индустриска сопственос.. читај повеќе

Објавено на 30.06.2022
Се одржа 8-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 30 мај 2022 година се одржа осмата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На седницата се разговараше за.. читај повеќе

Објавено на 30.05.2022
Активности во врска со координирани акции на КТИС

Координативното тело за Интелектуална сопственост во соработка со другите надлежни Институции, чинители во ова област, на ден 27.0.. читај повеќе

Објавено на 27.05.2022
Се одржа 7-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 28 април 2022 година се одржа седмата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На седницата се разговараше.. читај повеќе

Објавено на 29.04.2022
Говорот на генералниот директор на СОИС Дарен Танг по повод 26 Април

“Оваа порака е за младите луѓе кои работат на подобрување на нашиот свет. Вие сте креаторите на промените кои ни помагаат да.. читај повеќе

Објавено на 26.04.2022
ДЗИС денеска го одбележува Светскиот ден на интелектуална сопственост

Државниот завод за индустриска сопственост, на ден 26 април го одбележува Светскиот ден на интелектуална сопственост преку: - Доде.. читај повеќе

Објавено на 26.04.2022
Меморандум за соработка со Стопанската комора на Северо-Западна Македонија

Директорот на Државниот завод за индустриска сопственост, г. Ибуш Јусуфи и Извршниот директор на Стопанската комора на Северо-Запа.. читај повеќе

Објавено на 21.04.2022
Нацрт-Национална стратегија за интелектуална сопственост 2022-2026

Во рамките на Проектот „Поддршка на Државниот завод за индустриска сопственост“, бр. SIEA2-167, финансиран со Договор .. читај повеќе

Објавено на 13.04.2022
Работна средба помеѓу директорот на ФИТР Фестим Халили и заменик директорот на ДЗИС Блерим Идризи

Одржана е работна средба помеѓу две сродни институции во нивниот делокруг, на која се разговараше за зајакнување на понатамошната .. читај повеќе

Објавено на 31.03.2022
"Liaison Meeting" за трговски марки и соработка

  На 21 и 22 март 2022 година, директорот на Државниот завод за индустриска сопственост, г. Ибуш Јусуфи беше во официјална.. читај повеќе

Објавено на 23.03.2022
Се одржа испитот за застапници

На 16 и 17 Март беше одржано Испитот за полагање за Застапници, во просториите на ДЗИС, при што кандидатите кои го полагаа писмени.. читај повеќе

Објавено на 18.03.2022
Електрични изуми на полицаец од Тетово

Директорот на ДЗИС, г. Ибуш Јусуфи денеска го пречека ефективот и иноваторот, г. Али Касами. Освен професијата, г. Касами се заним.. читај повеќе

Објавено на 15.03.2022
Директорот на ДЗИС го пречека неговиот хомолог од Република Албанија

Во рамките на Спогодбата потпишана меѓу двете партнерски институции, директорот на Државниот завод за индустриска сопственост, г. .. читај повеќе

Објавено на 08.03.2022
Завршна сметка на ДЗИС за 2022 година

Завршна сметка за 2022 година читај повеќе

Објавено на 07.03.2022
Се одржа 42-ри Меѓувладина комитет за интелектуална сопственост и генетски ресурси, традиционално знаење и фолклор

Минатата недела директорот на ДЗИС учествуваше на 42-иот Меѓувладин комитет за интелектуална сопственост и генетски ресурси, тради.. читај повеќе

Објавено на 07.03.2022
Ce одржа 6-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На ден 01.03.2022 се одржа 6 седница на Координативното тело за Интелектуална сопственост. На седницата биле разгледани и се расп.. читај повеќе

Објавено на 01.03.2022
ДЗИС го пречека новиот иноватор од Тетово

Денеска директорот на ДЗИС Ибуш Јусуфи заедно со заменик. Директорот Блерим Идризи го пречекаа новиот иноватор, Амин Османи од Бог.. читај повеќе

Објавено на 17.02.2022
UPDATE: Услугата за дневно ажурирање на базите на податоци е успешно вратена на функција

Почитувани корисници,  Ве известуваме дека услугите за дневно ажурирање на базите на податоци се успешно вратени на функција.. читај повеќе

Објавено на 14.02.2022
Државниот завод за индустриска сопственост го имплементира “СР3“

Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) го објавува ДОКУМЕНТОТ ЗА ПРАКТИКАТА (СР3),врз основа на кој се определува кога .. читај повеќе

Објавено на 14.02.2022
Известување за нашите бази на податоци за ТМ и ИД

Почитувани корисници,  Ве известуваме дека базите на податоци за пребарување на трговски марки и индустриски дизајн на нашат.. читај повеќе

Објавено на 11.02.2022
Работна средба со претставници од Правниот факултет „Јустинијан Први“ од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Денеска, в.д. Директорот Ибуш Јусуфи во канцелариите на Државниот субјект за индустриска сопственост прими претставници од Правнио.. читај повеќе

Објавено на 08.02.2022
Известување за назначување на новиот Директор на ДЗИС

На 21 Декември, 2021 М-р Ибуш Јусуфи официјално ја презема функцијата на в.д. Директор на Државниот завод за индустриска сопстве.. читај повеќе

Објавено на 31.12.2021
Одлука за избор на кандидат по Интерен оглас 02/2021

Oдлука за избор на кандидат за пополнување на работно место со унапредување по пат на Интерен оглас број 02/2021.   Објавен.. читај повеќе

Објавено на 30.12.2021
Интерен оглас 02/2021

Oглас Пријава Датум на публикување: 23/12/2021 година Краен рок на аплицирање: 27/12/2021 година читај повеќе

Објавено на 23.12.2021
Посета од Канцеларијата за интелектуална сопственост на Европската унија (EUIPO)

На покана на ЦЕФТА Секретаријатот, во периодот од 14.12.2021 до 16.12.2021, во Скопје, во рамките на „Неделата на ЦЕФТА&ldqu.. читај повеќе

Објавено на 14.12.2021
Повеќе новости