Details page

Register last updated: 23.05.2022


(540) Graphic

Type & Colours
  • Sign type: Combined
  • (591) Claimed colours
  • црвена и жолта

View on TMView

View on Global Brand


(541) Trademark title

UTECO


Trademark details
(210) Application number
2009/1206
(111) Registration number
17929
Status
(220) Filing date
07.12.2009
(151) Registration date
04.04.2011
(181) Expiration date
07.12.2029
(450) Publication date
31.08.2010
Journal number
4/2010

(230) Priorities

n/a


(732) Applicant(s)
Name
Силвана Палензовска
Address

ул. Александар Турунџев бр. 1-13, П.ФАХ 52

Country

MK

(740) Representative

n/a


(510/511) Nice classification
NumberStatusDescription
11

Registered

производство на суви и водени електрични греачи за бојлери, ТА печки, електрични шпорети, разни видови на фурни, парни котли, радијатори, машини за перење, скари, фенови, тостери, кафемати, пегли, калорифери, термо печки, грејачи за печки за пица, бурек, гиро, патронски грејачи, флексибилни грејачи за олуци и подно греење, грејачи од кантал и други видови грејачи по порачка, за апарати за домаќинството и индустријата. Производство на калорифери-тајфуни

17

Registered

производство на гумени производи: магнетни гуми за врати за фрижидери, црева и останати гумени делови за сите видови машини за перење, диктони за сите видови на лектрични грејачи, мембрани, гумирање валјаци и гумени производи за индустриска употреба

21

Registered

четки за домаќинството, четки за индустријата, четки и валјаци со различни големини, четки за дрвна индустрија, прибор за чистење оружје и алати, индустриски четки за специјална примена, четки за фино полирање, специјални четки, метална галантерија, рачни жичани-челични четки, жичани-челични четки за чистење оџаци и цевки, машински жичани-челични четки. Четкички за сите видови на апарати за домаќинството и четкички за разни потреби во индустријата, графитни четкички, држачи за четкички, графитни ламели, кружно лизгачки прстени, бакарни електро конектори, графитни лежишта и зативки, четкици за сува и влажна околина

35

Registered

услуги при продажба на мало и големо со: сите видови грејачи за домаќинството и индустрија, VRV системи за вентилација, калорифери-тајфуни, воздушни завеси, клима уреди, професионална опрема за кујни ресторани и хотели, четки за домаќинството, четки за индустријата, четки и валјаци со различни големини, четки за дрвна индустрија, прибор за чистење оружје и алати, индустриски четки за специјална примена, четки за фино полирање, специјални четки, метална галантерија, рачни жичани-челични четки, жичани-челични четки за чистење оџаци и цевки, машински жичани-челични четки, четкички за сите видови апарати за домаќинството и четкички за разни потреби во индустријата, графитни четкички, држачи за четкички, графитни ламели, кружно лизгачки прстени, бакарни електро конектори, графитни лежишта и зативки, четкички за сува и влажна околина, магнетни гуми за врати за фрижидери, црева и останати гумени делови за сите видови машини за перење, диктони за сите видови електрични грејачи, мембрани, гумирање валјаци и гумени производи за индустриска употреба

37

Registered

поправки, инсталациски услуги


(531/532) Vienna classification
Vienna ClassDescription
27.05.25

Letters presenting some other special form of writing


Events
NameDateJournal
Granting16.02.20112/2011
Fees paid, publication10.06.20104/2010
TM Assignment20.02.20182/2018

Publications
NameDateJournal
Granting30.04.20112/2011
Fees paid, publication31.08.20104/2010
TM Assignment28.02.20182/2018