| | Sitemap | EN | SQ
Работно време

Државниот завод за индустриска сопственост работи секој ден од Понеделник-Петок, од 08.30 до 16.30, освен државните празници кога ДЗИС е затворен. Во листата подолу може ги видите деновите на државни празници кога Заводот не работи.


Државни празници во Република Македонија

*Доколку државните празници паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

Празник Датум
Нова година 01/01/2017
Божиќ 07/01/2017
1 Maj - Ден на трудот 01/05/2017
Св. Кирил и Методиј 24/05/2017
Илинден 02/08/2017
Рамазан Бајрам 28/06/2017
Ден на незавиност 09/09/2017
Ден на народното востание 11/10/2017
Ден на македонската револуционерна борба 23/10/2017
Св. Климент Охридски 08/12/2017