| | Sitemap | EN | SQНовости
Месец на ИС-25 години ДЗИС

  Оваа година е јубилејна година за Државниот завод за индустриска сопственост – 25 години од основањето на Заводот .. читај повеќе

Објавено на 25.07.2018
Потпишан Меморандум за разбирање помеѓу ДЗИС на Република Македонија и ГДИС на Република Албанија
Потпишан Меморандум за разбирање помеѓу ДЗИС на Република Македонија и ГДИС на Република Албанија

На 27 април 2018 година во Тирана беше потпишан Меморандум за разбирање помеѓу Државниот завод за индустриска сопственост на Реп.. читај повеќе

Објавено на 03.05.2018
26 Aприл - Светскиот ден на интелектуалната сопственост

26 април, Светскиот ден на интелектуалната сопственост, Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија го одбе.. читај повеќе

Објавено на 02.05.2018
Светски ден на интелектуалната сопственост и Патент на годината 2017
Светски ден на интелектуалната сопственост и Патент на годината 2017

Државниот завод за индустриска сопственост на 26 април 2018 година ќе одржи прослава со цел да се одбележи Светскиот ден на инте.. читај повеќе

Објавено на 24.04.2018
Делегација на Агенцијата за индустриска сопственост на Република Косово во посета во Република Македонија
Делегација на Агенцијата за индустриска сопственост на Република Косово во посета во Република Македонија

  Директорот на Државниот завод за индустриска сопственост, Д-р. Сафет Емрули, на 17 Април 2018 година ја причека делегаци.. читај повеќе

Објавено на 18.04.2018
ДЗИС службеното гласило на Заводот ќе го објавува секој месец

И З В Е С Т У В А Њ Е Ве известуваме дека Државниот завод за индустриска сопственост почнувајќи од 31.01.2018 година, Службеното .. читај повеќе

Објавено на 23.01.2018
Известување - семинар на тема “Најнови случувања во Мадридскиот систем за меѓународна регистрација.."

  Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија (ДЗИС) во соработка со Светската организација за инте.. читај повеќе

Објавено на 10.12.2017
Владата на Република Македонија го прифати Акцискиот план за спроведување на националната Стратегија за индустриска сопственост

Владата на Република Македонија, на нејзината триесет и прва седница одржана на 10/10/2017 година ја усвои националната Стратегија.. читај повеќе

Објавено на 21.11.2017
СООПШТЕНИЕ за стручeн испит за застапници за индустриска сопственост

СООПШТЕНИЕ Врз основа на членовите 279 и 280 од Законот за индустриската сопственост (“Службен весник на Република Македони.. читај повеќе

Објавено на 08.11.2017
Kоментари и препораки за Нацрт националната Стратегија за индустриска сопственост 2016-2018

Ве информираме дека Нацрт националната Стратегија за индустриска сопственост 2016-2018 е во фаза на усвојување од страна на Владат.. читај повеќе

Објавено на 25.08.2017
Повеќе новости