| | Sitemap | EN | SQ
Патент на годината
ПАТЕНТ НА ГОДИНАТА 2021

Државниот завод за индустриска сопственост, на ден 26 април го одбележува Светскиот ден на интелектуална сопственост преку: - Доделување на наградата „Патент на годината за 2021 година“Традиционално по 28 пат, директорот на Државниот заво..

Објавено на 26.04.2022
ПАТЕНТ НА ГОДИНАТА 2017

26 април, Светскиот ден на интелектуалната сопственост, Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија го одбележа со свечената манифестација “Патент на годината - 2017“. На манифестацијата беа присутни понајдувачи, за..

Објавено на 02.05.2018
ПАТЕНТ НА ГОДИНАТА 2016

Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија, ќе го одбележи 26 април, Светскиот ден на интелектуалната сопственост, со свечено доделување на награда “Патент на годината - 2016“. Манифестацијата ќе се одржи во конфер..

Објавено на 25.04.2017
ПАТЕНТ НА ГОДИНАТА 2015

По повод 26 април, Светскиот ден на интелектуалната сопственост, Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија го одбележа со свечено доделување на награда “Патент на годината - 2015“. Манифестацијата беше организир..

Објавено на 05.05.2016
ПАТЕНТ НА ГОДИНАТА 2014

радиционално, по дваесет и први пат на 27 април 2015 година во конференциската сала на Хотел “Bushi“, по повод одбележувањето на денот на интелектуална сопственост, во организација на Државниот завод за индустриска сопственост на Републ..

Објавено на 04.05.2015
Патент на годината 2013

Традиционално по дваесетти пат на 29 април 2014 година во Хотел “Stone Bridge”, во рамките на одбележувањето на денот на интелектуалната сопственост, 26 април, во организација на Државниот завод за индустриска сопственост на Република Мак..

Објавено на 30.04.2014
Патент на годината 2008 - Инкубатор за клеточна култивација со јонизирачки воздух

Инкубатор за клеточна култивација со јонизирачки воздух На 3 декември 2008 година, во Хотелот “Александар Палас”, во организација на Државниот завод за индустриска сопственост се одржа традиционалната манифестацијата“Патент на годин..

Објавено на 02.09.2013
Патент на годината 2007 - „1000 вати 1 ом аудио зајакнувач на снага со високи перформанси“

Патент на годината 2007 „АКО КОРЕНОТ ИМА ДУША, А ДУШАТА ЛАСТЕРИ ТОГАШ НЕБОТО ПРАКА ОДА НА РАДОСТА ,ДА СЕ РАДУВАМЕ И ДА СЛАВИМЕ. ЗАШТО ПОЈАВАТА НА СЕКОЈ НОВ ПРОНАЈДОК ГОВОРИ ЗА НЕМИРЕЊЕТО НА ТВОРЕЧКИОТ ДУХ ЧЕСТИТ ДИЈАЛОГ СО СЕБЕ СИ ,ДВИЖЕЊЕ НАСП..

Објавено на 28.12.2007